marți, 16 aprilie, 2024

Medicul Virgil Musta: Te poti imbolnavi de coronavirus de la praful contaminat de pe strada, cand bate vantul

Distribuie:

Publicat:

Medicul timișorean Virgul Musta care a înregistrat cele mai multe vindecări de coronavirus din țară a tras un semnal de alarmă cu privire la plimbările românilor pe-afară, fără un motiv precis.

Epidemiologul Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase, care face parte din echipa Spitalului Victor Babeș Timișoara, unde s-au vindecat 49 de pacienți de COVID-19, spune că există un perciol major la ieșirea pe stradă în zilele în care bate sau adie vântul.

„Văd în acest moment că bate vântul prin Timișoara. Se ridică praful contaminat cu viruși, iar particulele contaminate pot ajunge ușor în sistemul respirator. Le recomand oamenilor să evite ieșirile la plimbare fără țintă. Dacă trebuie neapărat să ieși, trebuie să porți mască chirurgicală, care împiedică particulele să pătrundă în gură sau nas. Pe sol se gîsește o cantitate foarte mare de virus„, a declarat Virgul Musta la Digi24.

Potrivit medicului timișorean, virusul rezistă între 4 ore și câteva zile pe suprafețe, în funcție de materialul pe care se depune.

Zilele trecute, Virgil Musta, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a furnizat la GÂNDUL LIVE cele mai utile sfaturi pentru a ne proteja pe noi și familia de coronavirus.

„Nu folosim nicio baghetă magică am preluat dintre recomandările protocolului „Balș” o anumită schemă pentru pacienții cu forme ușoare și medii, fără simptome severe. Evoluția pacienților a fost bună. La trei cinci zile am avut primele teste negative și am obținut două teste negative, i-am externat, cu recomandarea de a rămâne 14 zile la domiciliu, în contact cu noi, pentru a monitoriza starea. Până acum niciunul din pacienții pe care i-am declarat vindecați nu au mai prezentat simptome, au fost negativ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img