vineri, 29 martie, 2024

Membrii noului Guvern palestinian au depus juramantul de investire

Distribuie:

Publicat:

Membrii noului Guvern al Autorității Palestiniene, condus de premierul Mohammad Shtayyeh, au depus sâmbătă jurământul de învestire, în prezența președintelui Mahmoud Abbas, potrivit Al Jazeera preluat de mesdiafax.

Guvernul a fost format după ce fostul premier Rami Hamdallah și-a dat demisia în luna ianuarie. Gestul acestuia a venit după ce negocierile privind o eventuală reconciliere între Fatah și Hamas au eșuat. Executivul cuprinde doar membri ai facțiunilor Organizației pentru Eliberarea Palestinei, în principal Fatah. Niciun membru Hamas nu va ocupa vreun post de ministru. Învestirea nu este recunoscută de gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza.

Mai multe facțiuni ale Organizației pentru Eliberarea Palestinei, precum Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei și Frontul Democratic pentru Eliberarea Palestinei, au boicotat noul Guvern, pe motiv că ar diviza și mai mult poporul palestinian.

Ministerul de Interne și Ministerul pentru Afaceri Religioase au rămas fără titulari. Premierul Shtayyeh va ocupa cele două portofolii până la numirea unor noi miniștri. Dintre cei 22 de miniștri numiți în noul executiv, doar trei sunt femei.

Al Jazeera notează că noul Guvern va trebui să rezolve o serie de probleme delicate, printre care o situație economică dificilă, cauzată de factori precum întreruperea ajutoarelor primite de la Statele Unite sau faptul că Israelul a reținut o parte din taxele și impozitele colectate în numele Autorității Palestiniene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img