vineri, 19 aprilie, 2024

Mesajul deputatului Eduard Popica : …suntem demni de prezent și deschiși spre o nouă lume pe care au visat-o înaintașii.

Distribuie:

Publicat:

"Am participat astăzi, ȋn municipiul Vaslui, la ceremoniile și manifestările omagiale cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a Romȃniei, Zilei Victoriei asupra Fascismului și a Zilei Europei.

9 Mai este o zi importantă în parcursul istoric al Romȃniei și al romȃnilor, dată care a rămas înscrisă în istorie altfel decât cu litere de sânge, zeci de mii de români plătind cu preţul vieţii independenţa, câştigarea celui de-al doilea război mondial ori dreptul de cetăţeni ai Uniunii Europene. Pe de o parte, pe 9 mai celebrăm 144 de ani de la Proclamarea Independenţei României. La 9 mai sărbătorim şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite, dată ce marchează încheierea celui de-al doilea război mondial. Tot astăzi sărbătorim Ziua Europei, aspect ce ne priveşte direct, ţara noastră fiind membră a Uniunii Europene. Aceasta presupune să ştim să profităm de avantajele pe care ni le oferă statutul de ţară membră, păstrȃndu-ne – ȋn acelaşi timp – unicitatea și valorile naţionale. În acest moment aniversar, când trecutul și prezentul își dau întâlnire pentru a prefigura viitorul, venim să retrăim cu venerație istoria neamului, să punem un legământ de credință că numai având această nobilă moștenire, suntem demni de prezent și deschiși spre o nouă lume pe care au visat-o înaintașii. La mulţi ani, Romȃnia! La mulţi ani, Europa! " se arata in mesajul de pe pagina sa de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img