marți, 23 aprilie, 2024

Mesajul medicului husean Nelu Tataru de Ziua Internațională a medicilor de familie : ” Medicul de familie este, așa cum denumirea profesiei sugerează, cel mai aproape de comunitățile de oameni, fiindu-le totodată sprijin și îndrumător. “

Distribuie:

Publicat:

În ziua de 19 mai a fiecărui an este sărbătorită Ziua Internațională a medicilor de familie, iar în 2022 este celebrată pentru a 12-a oară. Ziua a fost declarată prima dată în 2010 și a devenit o zi importantă, menită să sublinieze rolul și contribuția medicilor de familie și a echipelor de îngrijire primară în sistemele de sănătate din toată lumea.

"Astăzi, de Ziua Internațională a Medicului de Familie, doresc să îi felicit pe colegii mei, cei care își desfășoară activitatea în mijlocul oamenilor, sprijinindu-i și ajutându-i.

Medicul de familie este, așa cum denumirea profesiei sugerează, cel mai aproape de comunitățile de oameni, fiindu-le totodată sprijin și îndrumător.

Cunoștințele lor vor trebui valorificate, în viitor, astfel încat influența pe care o au asupra comunităților să producă o modelare a stilului de viață în rândul celor care au nevoie de o schimbare în bine.

Medicina primară este sectorul care poate sprijini implementarea unei culturi a sănătații în România, prin intensificarea legăturii medic-pacient și prin înregistrarea celor care nu au încă un medic de familie.

Schimbările în bine încep prin pași mici, iar medicii din întreaga țară au puterea de a dovedi că pot modela mentalități și schimba caractere, astfel încât #prevenția să devină un obicei pentru români. " a fost mesajul fostului ministru pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img