joi, 28 martie, 2024

Mesajul Ministerului Apararii care a starnit amuzamentul tuturor

Distribuie:

Publicat:

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au timp si de glume, nu doar de instructie, teatre de operatiuni si aplicatii militare cu statele partenere din NATO.

Intr-o postare publicata pe pagina oficiala de Facebook, oficialii Ministerului Apararii Nationale au anuntat ca serviciul militar devine obligatoriu, de azi. Insa, cum azi este 1 aprilie, nu multi au fost cei care s-au lasat pacaliti.

„Armata devine de astazi obligatorie. Incepem saptamana in forta cu o veste mult asteptata. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani vor primi toate detaliile in timp util. Vom reveni cu detalii”, scriu reprezentantii MApN.

Postarea a fost intens comentata si a beneficiat de peste 2.200 de distribuiri.

Insa, ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu nu e chiar atat de straina de reprezentatii MApN. Un proiect de lege care modifica Legea 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, care s-a aflat in dezbatere pe site-ul ministerului, prevede posibilitatea introducerii Armatei obligatorii, in anumite situatii.

Sub o alta denumire – serviciul militar pe baza de conscriptie – Armata poate deveni obligatorie in caz de asediu sau razboi.

“Serviciul militar pe baza de conscriptie se indeplineste de catre cetatenii incorporabili pe timpul starii de asediu, al starii de mobilizare si al starii de razboi, in conditiile instituirii obligativitatii executarii serviciului militar, potrivit legii”, se arata in proiectul de lege.

Cei care vor putea fi incorporati in caz de razboi sunt barbatii cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img