vineri, 29 martie, 2024

Mesajul presedintelui PMP Iasi, Petru Movila pentru noul primar al Chisinaului: “Poate si romanii ar trebui sa invete ceva din lectia data de Andrei Nastase”

Distribuie:

Publicat:

Deputatul iesean Petru Movila, presedinte al Partidului Miscarea Populara (PMP) Iasi a transmis un mesaj de felicitare pentru noul primar al municipiului Chisinau, Andrei Nastase.

"Felicitari, Andrei Nastase! Felicitari celor care au iesit la vot si au ales calea pro-europeana. Acum 10 ani cand am mers pentru prima data la Chisinau si vorbeam despre Europa si pro-europeni eram privit ca un intrus. In timp, lucrurile s-au schimbat in bine iar astazi avem un primar asa cum merita Chisinaul. Diferenta au facut-o alegerile in doua tururi. Este cat se poate de clar. Daca nu era acest sistem, Ion Ceban castiga primaria fara nicio emotie. Poate si romanii ar trebui sa invete ceva din lectia data de Andrei Nastase", a transmis acesta.

Candidatul comun al Platformei Demnitate si Adevar si Partidului Actiune si Solidaritate, Andrei Nastase, a devenit noul lider al capitalei Republicii Moldova. Acesta a castigat 124.532 de voturi, numarul reprezentand 52,08% din voturile exprimate. Pe de alta parte, contracandidatul sau, presedintele PSRM Ion Ceban a obtinut un scor de 47,92%. 

Mandatul sau va fi de numai un an, pana la alegerile locale ordinare din 2019. Alegerile locale noi din Chisinau vin dupa ce fostul primar Dorin Chirtoaca si-a anuntat demisia, fiind suspendat din functie dupa ce a ajuns sa fie cercetat intr-un dosar penal deschis pentru coruptie.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img