vineri, 29 martie, 2024

METEO : Prognoza pentru saptamana viitoare

Distribuie:

Publicat:

ANM a emis prognoza pentru saptamana viitoare. La inceputul saptamanii va fi cald, dar de miercuri, vremea se raceste semnificativ si revin ninsorile.

Luni – In tara, vremea va fi calda pentru aceasta data, desi valorile termice vor fi in scadere. In vestul, centrul si nordul tarii, vor fi pe timpul zilei innorari, iar noaptea in nord, centru si est, precum si la munte.

Temporar va ploua in nord, iar in zona montana inalta, la peste 1800 m altitudine, va ninge. In restul teritoriului va ploua slab. In nordul Transilvaniei, Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp.

In centrul si estul tarii, va ploua trecator si izolat, producandu-se polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in Moldova si 11 grade in Banat si Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 si 4 grade. Ceata va fi prezenta in toata tara la orele diminetii.

In capitala cerul va fi noros si va ploua slab. Temperatura maxima va fi de 7 grade, iar cea minima de -1 grad.

Marti –  In partea nordica a tarii va fi innorat, iar in Maramures si estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

In zona montana si Moldova va ploua, iar in restul teritoriului, doar izolat vor fi ploi slabe si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte. Temperaturile maxime sunt intre 1 si 8 grade, iar cele minime se vor situa intre -5 si 2 grade. la campie se va instala ceata. In Bucuresti vremea se va mentine calda, cu innorari pe timpul noptii si conditii de ploaie slaba. Temperatura maxima va fi de 5 grade, iar cea minima de -1 grad.

Miercuri – In toata tara se va raci vremea, iar aria precipitatiilor se extinde spre sud-vest. Si la munte se vor semnala precipitatii , iar  in nord si nord-est vor fi prezente ninsorile. Noaptea va ninge in majoritatea regiunilor si doar in zona Dobrogei si in jumatatea estica a Munteniei vor fi ploi, lapovite si polei. Temperaturi maxime vor fi cuprinse intre -2 si 5 grade, iar cele minime se vor situa intre -12 grade in nordul Moldovei si 2 grade pe litoral.

In capitala se vor semnala precipitatii, iar temperatura maxima va fi de 3 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -3 grade.

Joi – Valorile termice sunt in scadadere, in special in partea de est a tarii, unde vremea va deveni rece si foarte geroasa noaptea. Va ninge temporar in regiunile extracarpatice, pe arii restranse in cele centrale si izolat in rest, iar pe litoral vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor incadra intre -9 si 2 grade, iar cele minime intre -12 si 0 grade.

La Bucuresti vremea va fi inchisa si temporar va ninge, iar temperatura maxima va fi de -2…0 grade, iar cea minima de -7…-5 grade.

In perioada 10 februarie-12 februarie, vremea va continua sa se raceasca in toata tara, devenind geroasain cursul noptilor si al diminetilor in estul, sudul si centrul tarii. La inceputul intervalului va mai ninge local in regiunile sudice, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa.

La Bucuresti vrea continua sa se raceasca semnificativ, temperaturile vor fi in continuare scadere, iar vineri si simbata vor mai fi conditii de ninsoare slaba.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img