marți, 16 aprilie, 2024

Meteo: Temperaturi de primavara, la mijlocul iernii!

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta un week-end frumos, cu vreme calda, temperatura prognozata urmand sa ajunga la 12 grade duminica, ceea ce inseamna cu 5-6 grade mai mult decat normalul perioadei. Totusi, diminetile si serile vor fi reci. De luni, insa, temperaturile vor atinge si 15 grade.

Duminica 
Valorile de temperatura se vor situa in cea mai mare parte a tarii peste cele obisnuite pentru sfarsitul lunii ianuarie, insa in primele ore ale diminetii, vremea va mai fi rece local in jumatatea de sud-est. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vestul, centrul si nordul teritoriului, unde pe arii restranse, mai ales noaptea, vor fi precipitatii slabe, predominant ploi. In Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali se vor semnala ploi, lapovite si ninsori. Izolat vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, iar noaptea si in nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade in nordul Moldovei si 12 grade in vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade. Cu precadere la inceputul intervalului, indeosebi in est si in sud-est, pe spatii restranse va fi ceata.

Luni 
Vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nord-vestice, nordice si centrale unde pe arii restranse vor fi mai ales ploi. La munte precipitatiile vor fi mixte. Izolat se mentin conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, mai ales pe creste, dar izolat si la cote mult mai reduse si in celelalte zone. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 15 grade, iar cele minime intre -2 si 6 grade. Dimineata si noaptea, indeosebi in sud-est, va fi posibil sa se formeze ceata.

Marti
Si marti, sunt prognozate temperaturi ce pot atinge 15 grade Celsius.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img