vineri, 29 martie, 2024

METEO:Vremea se INCALZESTE!

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta data, in partea de vest a tarii. Mercurul din termometre va ajunge pana la 23 de grade in unele zone din tara. La munte, ziua local va ploua, iar noaptea, in nordul Carpatilor Orientali precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.

PROGNOZA METEO VINERI.
Temperatura aerului va avea valori mai scazute decat cele din intervalul precedent, in majoritatea regiunilor – sub cele normale la aceasta data. Maximele se vor incadra intre 4 si 12 grade, iar minimele vor fi de la -8 grade in estul Transilvaniei, pana la 7…8 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare in sudul si sud-estul tarii, dar si in zona montana, unde, doar izolat vor fi posibile precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare la munte si ploaie, in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat cu unele intensificari la altitudini mari, iar noaptea si in sudul Banatului si in Dealurile de Vest. Spre sfarsitul noptii, local in vestul, nordul si centrul tarii si pe spatii restranse in sud si in est, se va produce bruma. Va fi si ceata, cu precadere in zonele joase de relief, indeosebi in orele diminetilor.

PROGNOZA METEO SAMBATA.
Vremea se va incalzi, devenind calda pentru aceasta data, in partea de vest a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua in zonele sudice si de rasarit. Izolat, in jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea si Baragan, vor fi ploi slabe. Noaptea, nebulozitatea va cuprinde majoritatea regiunilor si va ploua slab in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si Oltenia si izolat in nord-vestul si nordul Munteniei. In Muntii Banatului, la altitudini mari, trecator va mai fi lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari indeosebi, in a doua parte a intervalului, in zona montana inalta, dar temporar si la cote mai reduse si in Campia de Vest si in partea de sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 16 grade, iar cele minime intre 1 si 11 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -3…-4 grade, unde se va mai produce bruma. Izolat, dimineata si noaptea, in zonele joase de relief va fi ceata.

PROGNOZA METEO DUMINICA.
Vremea va continua sa se incalzeasca, devenind mult mai calda decat ar fi normal pentru aceasta data, indeosebi in vestul si sud-estul teritoriului. Cerul va avea innorari temporare si va ploua, in general slab, local in vestul, centrul si nordul tarii si izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, pana la tare pe creste, precum si in Campia de Vest, mai ales in a doua parte a intervalului, dar si temporar si la cote mai reduse, si in regiunile centrale si estice. Dimineata si noaptea, pe suprafete mici in zonele joase de relief va fi ceata. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9…10 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 21 de grade in Banat, iar cele minime intre 6 si 16 grade, usor mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali.

PROGNOZA METEO LUNI
. Valorile termice diurne vor scadea usor in vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor continua sa creasca. La nivelul intregii tari, dar mai cu seama in sud si in sud-est, vremea va deveni deosebit de calda, pentru aceasta data. In sud-vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, vor mai fi unele innorari si ploi locale, mai ales in prima parte a zilei. In rest, cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab, cu precadere in Moldova.

La munte, ziua local va ploua, iar noaptea, in nordul Carpatilor Orientali precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va fi moderat, cu intensificari in vest, centru, est si la munte, iar pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori in extremitatea de sud-est, iar cele minime, mai scazute decat in noaptea anterioara, intre 3 si 13 grade, mai coborate in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI. Valorile termice vor fi in scadere de la o zi la alta, astfel incat, in ultima zi a intervalului, in jumatatea de vest a tarii, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. Local si temporar va ploua, in toate regiunile, iar in zonele montane precipitatiile vor fi mixte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img