joi, 28 martie, 2024

MEZELURILE, in topul celor mai TOXICE alimente. Iata si alte toxine pe care le consumam des

Distribuie:

Publicat:

Lista celor nmai toxice alimente. Evita-le!

Mezelurile. Dintr-o lista de aproximativ 20 de ingrediente poti sa ai surpriza ca doar unul singur sa fie carne in cazul multor produse. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati, arome sintetice si coloranti, multa sare si multa apa. Aspectul de “delicios” al mezelurilor este dat, in mare parte, de faina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compozitia unui parizer ieftin sau a unui salam, potrivit eva.ro. Sarea in cantitati mari impiedica absorbtia calciului in corp, imbatraneste pielea si determina aparitia cearcanelor si a pungilor sub ochi.

Mezelurile contin nitrati. Acesti aditivi care ajuta la conservarea carnii au fost asociati cu un risc crescut de a face cancer la stomac. De asemenea, un alt pericol la care ne expun este dementa sau alte boli neurodegenerative.

Siropul de porumb il regasim in numeroase produse alimentare, dar este mai putin cunoscut faptul ca acesta creste riscul de obezitate si sindrom metabolic. Orice sirop dulce si lipicios genereaza acelasi efect in organism, deoarece pana la urma este tot o forma de zahar rafinat. Dr. Oz avertizeaza sa eviti produsele care contin sirop de porumb si dulciurile din comert si sa consumi mai degraba fructe proaspete ca sa potolesti pofta de dulce.

Grasimile saturate. Spre deosebire de grasimile trans care sunt in totalitate artificiale, grasimile saturate se regasesc in surse naturale. Cu toate aceastea este de preferat sa nu exagerezi cu alimentele care abunda in ele, adica toate produsele de origine animala (carne, oua, lactate). De ce sunt atat de nocive? Pentru ca favorizeaza imbatranirea arterelor cauzand reactii inflamatorii care afecteaza intregul corp. Specialistii recomanda consumul grasimilor saturate doar ocazional si in cantitati mici.

Zaharul rafinat. Cantitatile de zahar folosite in industria alimentara sunt enorme si nu este recomandat sa consumi dulciuri in cantitati mari. De asemenea, trebuie sa fii atenta la zaharul ascuns in majoritatea produselor alimentare de la paine la ketchup. Zaharul rafinat imbatraneste intregul organism, afecteaza sistemul cardiovascular si slabeste sistemul imunitar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img