sâmbătă, 20 aprilie, 2024

MICROSOFT ROMANIA A PREMIAT 5 ELEVI BARLADENI

Distribuie:

Publicat:

Singurul lucru de valoare si de necontestat sunt copiii talentati care se gasesc in Barlad. Pentru cei care inca mai au nevoie de dovezi sa creada aceasta afirmatie, ultima performanta a elevilor de la Colegiul  National „ Gheorghe Rosca Codreanu” vine sa confirme acest lucru.    
 
Cinci elevi din clasele X-XI, coordonati de profesorul de informatica Vlad Giurcanu: Antonio Ganea, Filip Gagiu, Teodor Ciripescu, Tudor Rosca si Diana Salavastru (graphic designer) sunt „ vinovatii” pentru aceasta performanta. 
 Proiectul este PESNA ( Project especially shaped for national awarness).Este un joc care isi propune sa construieasca o perspectiva a temelor universale precum lupta binelui impotriva raului utilizand tehnologia si mesajul basmelor romanesti.. Organizatorii Techsoup si Microsoft Romania au plasat in primele 4 cele mai bune proiecte si cel mai bun/distractiv joc. Au fost aproape 200 de participanti compunand 16 echipaje din toata tara.  
 
„  Programul «Opening Opportunities» se afla deja la a treia editie, insa aceasta a fost prima participare a elevilor din Barlad. Noi am avut mai multe proiecte inscrise de la Colegiul «Codreanu», insa nu toate au trecut de fazele preliminare. A fost o jurizare a etapelor preliminare si o etapa de calificare la faza finala, iar de la scoala noastra un singur echipaj a fost selectionat sa lucreze intre octombrie 2016 – februarie 2017 la acest proiect. La final, intre 7-9 aprilie, echipajul si-a prezentat proiectul in fata unor comisii de la Microsoft Romania. «PESNA» poate rula pe orice dispozitiv si este un joc ce-si propune sa construiasca o perspectiva a temelor universale, precum lupta binelui impotriva raului, utilizand tehnologia si mesajul basmelor populare romanesti. Eroul este Harap-Alb. Ceea ce s-a prezentat la Bucuresti este un scenariu de joc bazat pe basmul «Povestea lui Harap-Alb»”, a declarat profesorul Vlad Giurcanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img