joi, 28 martie, 2024

Migrant turc şi două călăuze, cercetaţi penal de poliţiştii de frontieră vasluieni

Distribuie:

Publicat:

 

Migrant turc şi două călăuze, cercetaţi penal de poliţiştii de frontieră vasluieni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat un bărbat cu cetăţenie turcă care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a intra ilegal în România. Cel în cauză a fost sprijinit în acţiunea ilegală de alte două persoane, un cetăţean turc şi un englez. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

 

În data de 14 iunie, în jurul orei 18.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au fost informați telefonic de o persoană de sprijin că pe direcţia localităţii Budeşti, judeţul Vaslui, a fost observată o persoană de sex masculin care nu-și justifică prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut persoana în cauză. Deoarece bărbatul nu era vorbitor de limba română și nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățean turc, în vârstă de 42 de ani şi că a traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Ghermăneşti, încercând să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge în Franţa.

Totodată, în urma investigaţiilor, s-a mai stabilit că cetăţeanul turc a fost  sprijinit în acţiunea ilegala de alţi doi bărbaţi, unul de naţionalitate turcă şi cel de-al doilea cetăţean din Marea Britanie, în vârstă de 32 ani, respectiv 49 de ani. Poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar cei doi cetăţeni au fost identificaţi şi opriţi în Punctul de Trecerea a Frontierei Albiţa. Aceştia aveau rolul de a prelua persoana în cauză după ce a traversat ilegal Prutul si de a o transporta într-un stat din vestul Europei. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, cetăţeanul turc depistat în trecere ilegală a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Împotriva călăuzelor s-a luat măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, iar împotriva cetăţeanului turc s-a luat şi măsura anulării vizei.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img