vineri, 29 martie, 2024

Mihaela Bilic: “Micul-dejun nu e recomandat celor care vor sa slabeasca”

Distribuie:

Publicat:

Nutritionistul Mihaela Bilic desfiinteaza mitul potrivit caruia micul-dejun e cea mai importanta masa a zilei. “Necesitatea micului dejun poate avea argumente stiintifice cu o singura conditie: sa-ti fie foame! A manca dimineata e recomandat copiilor, persoanelor care urmeaza sa desfasoare efort/munca fizica dar nu si celor care vor sa slabeasca. Stiu, o sa spuneti ca trebuie sa luam micul dejun, ca e cea mai importanta masa a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat”, scrie Bilic pe pagina sa de Facebook.
Potrivit nutritionistului, recomandat este sa ne ascultam corpul si sa nu mancam decat atunci cand ne e foame. ”Cand vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putin. Atunci ce rost are sa-ti incepi ziua „cheltuind” din putinele calorii pe care le ai in buget cand te asteapta o zi lunga de abtinere in care cu siguranta o sa-ti fie foame. Daca corpul nu-ti cere de ce sa-i dai? Orice mancare si oricat de putina ar fi, mancata fara foame ingrasa. Corpul nostru se afla intr-o situatie absurda: primeste mancare cand nu cere, doar pentru ca trebuie, e ignorat cand isi doreste ceva si este certat ca nu slabeste,” a adaugat Mihaela Bilic.
Tot ea ne sfatuieste sa actionam in logica obiectivului pe care ni l-am propus si sa decidem: ori vrem sa slabim si atunci asteptam sa ne fie foame (chiar pana la pranz, nu e o tragedie), ori vrem sa mancam sanatos si atunci facem cum scrie la carte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img