vineri, 29 martie, 2024

Mihai Daraban (CCIR): Este momentul să producem în Romania, să consumăm produse made în Romania şi să vindem produse cu valoare adăugată

Distribuie:

Publicat:

Este momentul să producem în România, să consumăm produse made în România şi să încercăm să vindem produse cu valoare adăugată cât mai mare, a spus joi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la deschiderea oficială a Târgului ExpoAgroUtil.

"Agricultura este un pariu al României, pe care sperăm să-l câştigăm. Sunt multe de făcut în această zonă de activitate, dincolo de producţiile record, din păcate la export contăm cu materie primă, materie brută. Este momentul să producem în România, să consumăm produse made în România şi să încercăm să vindem produse cu valoare adăugată cât mai mare. Deficitul balanţei comerciale al României creşte exponenţial. Vorbim de 10 miliarde de euro în 2016, 13 miliarde euro în 2017. (…) CCIR depune toate eforturile pentru a promova la nivel internaţional business-ul românesc şi, totodată, militează pentru diminuarea acestui deficit comercial", a spus Mihai Daraban.

Conform unui comunicat al CCIR remis AGERPRES, Mihai Daraban a reiterat importanţa ExpoAgroUtil în contextul unei creşteri semnificative a participării expozanţilor cu 20% fată de anul trecut şi cu 35% faţă de anii anteriori.

"Proiectul ExpoAgroUtil a pornit de la o suprafaţă de spaţii de expunere de 2000 mp, în timp a ajuns 4.000 mp de metri, iar acum la cea de-a 26-a ediţie putem să ne mândrim cu o suprafaţă 15.000 mp şi circa 600 de echipamente şi utilaje expuse la această manifestare. ExpoAgroUtil este a doua manifestare de profil după Indagra la nivel naţional", s spus Daraban.

Evenimentul ExpoAgroUtil se desfăşoară în perioada 3-6 mai 2018, în spaţiul exterior al centrului VIVO Constanţa.

Manifestarea reuneşte, pe o suprafaţă totală de 15.000 de metri pătraţi, peste 85 de expozanţi, din ţara şi din străinătate, producători, importatori şi comercianţi din domeniul agricol şi nu numai. Printre expozanţi se regăsesc firme din Italia, Grecia, Bulgaria şi România. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img