sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mihaita Paraschiv, intra in hora politica din nevoia unei schimbari

Distribuie:

Publicat:

Mihaita Paraschiv, candidat la functia de primar pentru municipiul Husi din partea Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), este o reala optiune pentru huseni. Mihaita Paraschiv, a intrat de curand in lumea politica si asta din dorinta de a schimba destinul comunitatii husene. Pune mare accent pe implicarea husenilor in luarea deciziilor pe care el le propune si asta pentru ca, spune el, merge din casa in casa si de la om la om, pentru a asculta nevoile oamenilor, problemele si doleantele cu care se confrunta si pentru care el va cauta solutii.

Mesajul pe care candidatul ALDE il are pentru huseni este unul mai degraba prietenesc :”Numele meu este Mihaita Paraschiv, de profesie inginer, am 48 de ani si sunt tata a trei copii. Impreuna cu sotia mea locuim in municipiul Husi. Provin dintr-o familie cu traditii romanesti in care munca, seriozitatea si cinstea au reprezentat valori de neclintit, acestea avand ca temelie credinta in Dumnezeu. Am fost invitat de catre ALDE sa o reprezint in alegerile pentru primaria municipiului Husi, ca si candidat la functia de primar. Am ales sa candidez din dorinta survenita de schimbare si nu dintr-o ambitie personala. Recunosc faptul ca nu am mai facut politica, dar consider ca aceasta misiune nu se rezuma la a fi un bun politician, ci presupune sa ai spirit practic si sa fii un bun gospodar. Nu am mai facut politica si am reflectat indelung asupra deciziei de a candida. M-a convins nemultumirea…nemultumirea fata de lucrurile pe jumatate facute, nemultumirea fata de lipsa de respect fata de locuitorii orasului, fata de faptul ca lucrurile bune se fac rar, eventual o data la patru ani, nemultumirea ca husenii au neajunsuri, ca binele social si material este la coada prioritatilor celor in masura sa-l realizeze. Alaturi de echipa ALDE Husi doresc sa sprijin vointa de a face o altfel de politica, o politica transparentã, normala, o politica a tuturor locuitorilor acestui oras, o politica in care actiunile sa nu se transforme in teatru ieftin de fatada. Este in natura firii umane ca, odata pierduta increderea, sa nu mai poata fi recapatata. Nu imi doresc sa se intample acest lucru. Trebuie sa sustinem schimbarile in bine ca schimbari reale si durabile pentru a merge mai departe impreuna. Din adancul inimii, imi doresc un Husi revigorat, care sa respecte si sa pastreze traditiile, cultura, dar care sa traiasca modern, civilizat, decent. Nu am un trecut politic, deci nu am “prieteni” si nici, sper eu, inamici. Prietenii mei adevarati sunt toti husenii. Am mers si voi merge, in continuare, din casa in casa, pentru a discuta cu oamenii pentru a le cunoaste problemele, nemultumirile, neajunsurile, dar si ideile. Daca voi avea fericita sansa de a fi ales primar, voi munci cu husenii mei, pentru huseni. Am incredere ca, impreuna, respectand trecutul, putem schimba prezentul si viitorului orasului. Asta este ceea ce imi doresc pentru orasul Husi, indiferent de rezultatele alegerilor.”

ALDE Vaslui are 78 de candidati la primariile din intreg judetul, doar trei comune ramanand neacoperite. Dintre acestia, cinci femei curajoase si-au depus si ele candidatura si spera sa schimbe modul de a face politica dar si ceea ce de 26 de ani nu s-a schimbat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img