joi, 25 aprilie, 2024

Mii de elevi au avut ocazia de a-si forma o parere despre cum ar trebui sa arate viitorul lor

Distribuie:

Publicat:

Toate cele 11 facultati ale Universitatii Tehnice „Gheorrghe Asachi” din Iasi au pregatit activitati antrenante, inovatoare si creative prin intermediul carora elevii vor fi introdusi in fascinanta lume a ingineriei si arhitecturii.

In perioada 21 – 25 aprilie, atat la cortul ce va fi instalat in fata Rectoratului, cat si in laboratoarele celor 11 facultati, elevii vor putea sa lucreze direct pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiectii VR, vor vedea tehnologii care le permit sa scrie cu ochii, vor controla robotii viitorului si vor afla cum arata materialele la nivel atomic. In laboratoarele celor 11 facultati vor putea asista la experimente in tunele aerodinamice, vor vedea platforme de simulare a cutremurelor, vor invata cum se proiecteaza aplicatii pentru telefonul mobil, vor dezbate avantajele si riscurile inteligentei artificiale, vor asista la experimente chimice spectaculoase, dar si la cele realizate cu lasere de cea mai inalta performanta, si vor intelege cum se foloseste radarul, cum zboara dronele si cum se formeaza arcurile electrice. Elevilor li se vor prezenta materiale textile adaptabile la conditii extreme si vor putea vedea realizarile studentilor pasionati de inginerie, de la masini de cursa testate pe circuite de Formula 1, pana la rochii create dupa ultimele tendinte din moda. La Infopointul amplasat in fata Rectoratului, grupurile vor primi o harta a campusului didactic, pe care o gasiti mai jos, si cate un exemplar dintr-un numar special al revistei Viata Politehnicii, cu informatii despre universitate, studenti, profesori si cercetatori.

In paralel, la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' acelasi eveniment a strans curiozitatea sutelor de elevi care vor putea sa participe la diverse workshopuri, conferinte etc.  Pe langa  informatiile legate de posibilitatea de a studia la UAIC, viitorii studenti vor putea sa faca si turul primei unitati de invatamant superior din Romania.

Turul Universitatii:

Aula Magna „Mihai Eminescu”– sala unde se desfasoara cele mai importante evenimente din viata universitatii;
Libraria – cafenea TAFRALI – unul dintre centrele vietii culturale din universitate;
Campus „Titu Maiorescu” – format din restaurantul studentesc unde se mananca la fel de bine „ca la mama acasa” si caminele care vor deveni casa ta pentru trei sau patru ani;
Turnul Universitatii – una dintre constructiile istorice ale universitatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img