vineri, 29 martie, 2024

Mii de profesori intra in greva de luni. Bacalaureatul este in pericol sa nu se tina

Distribuie:

Publicat:

Mii de profesori intra in greva chiar in ziua in care incep probele scrise ale Bacalaureatului. Deocamdata este vorba de dascalii din Bucuresti si Cluj, dar liderii de sindicat au anuntat ca protestele se vor extinde in toata tara.

Nemultumirile ar fi legate de prevederile din legea salarizarii.

Profesorii acuza faptul ca au fost mintiti si programul de guvernare nu ar fi fost respectat.

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a declarat in emisiunea News Magazine de la Antena 3 ca este foarte posibil ca probele scrise ale Bacalaureatului sa se amane.

„Conform deciziei luate din data de 31 mai anul curent, in perioada 6-9 iunie s/a desfasurat un referendum, iar la cererea colegilor din tara s-a prelungit pana luni la 10, asa ca abia luni vom sti exact situatia la nivel national. Conform legii, la nivel national se poate declansa greva daca este jumatate plus unu din totalitatea membrilor de acord cu aceasta forma de protest. Situatia este foarte aproape de 50%, dar in caz ca nu va fi sunt judete din tara care sunt de acord cu declansarea grevei generale. (…) Aceste probe scrise se pot amana”, a declarat Simion Hancescu.

Sursa: antena3.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img