marți, 23 aprilie, 2024

Militari americani raniti la Baza Aeriana Campia Tuzii, dupa o parasutare pe timp de noapte

Distribuie:

Publicat:

Un numar de 12 militari americani au fost raniti in cadrul unui exercitiu de parasutare din cadrul operatiunii Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii

“12 soldati americani au suferit rani in cadrul parasutarii de noapte care a avut loc vineri in cadrul exercitiului de la Campia Turzii. Acestia au primit tratament medical de urgenta pentru rani si au fost transportati la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigatii ulterioare. Zece dintre militari se vor intoarce in cadrul unitatii in urmatoarele 24 – 48 de ore, iar ceilalti 2 vor ramane intenati pentru tratament si observatii in urma ranile capatate. Starea medicala a celor 12 soldati este stabila”, a declarat Ofiterul de Relatii Publice din cadrul Operatiunii Atlantic Resolve, Brent M. Williams.

Aterizarea fiind una de noapte, parasutistii au cazut in zone extrem de accidentate. Majoritatea au rani la picioare.

Exercitiul militar a avut loc in perioada 18 – 23 iulie, in zona Bazei 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” si a localitatii Luna, judetul Cluj. Swift Response 17-1 (SR17-1) este un exercitiu de sprijin pentru exercitiul multinational Saber Guardian 2017.

La exercitiu participa forte si mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas si 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari si tehnica aferenta, din Fortele Aeriene Romane, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal si tehnica aferenta, iar din Fortele Terestre Romane participa 150 de militari cu transportoare amfibii blindate si sisteme de aparare antiaeriena Gepard.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img