joi, 28 martie, 2024

Ministerul Afacerilor Interne, mesaj pentru toți românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc: ”Nu vă mai riscați viața”

Distribuie:

Publicat:

Chiar dacă nu la fel de mulți precum în anii trecuți, românii s-au îngrămădit și anul acesta pe litoralul românesc pentru a-și petrece concediul pe care l-au așteptat cu sufletul la gură tot anul. În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj și a și tras un important semnal de alarmă.

Din nefericire, doar astăzi, trei persoane au murit înecate. Două persoane au murit înecate în stațiunea Eforie Nord. Este vorba despre un turist care a fost tras de curenți, dar și de salvamarul care a sărit să îl salveze.

Ministerul Afacerilor Interne, mesaj pentru toți românii

Din păcate, niciunul dintre ei nu a supraviețuit, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale de specialialitate. O a treia persoană a murit înecată în stațiunea Saturn. A intrat în apă, deși înotul era strict interzis.

Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă pe pagina oficială de Facebook. Autoritățile i-au îndemnat pe turiștii de pe litoralul românesc să nu își mai riște viața pentru o distracție în mare.

De asemenea, autoritățile au îndemnat toți românii ca, indiferent de situație, să respecte indicațiile salvamarilor. Cel puțin pentru următoarele trei zile, steagul roşu va rămâne arborat.

MAI a tras încă un semnal de alarmă

În continuare, în zilele care urmează, valurile vor fi cel puțin la fel de violente. Vântul va sufla cu putere, așadar înotul va fi complet interzis. Bineînțeles, această măsură se ia pentru siguranța turiștilor de la malul mării.

"Nu vă mai riscați viața! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore. La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați.

Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis. Vă rugăm insistent să respectați indicațiile salvamarilor!", este mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Victimele din stațiunea Eforie Nord sunt doi bărbați, unul de 28 de ani, din Ialomița, și unul de 48 de ani, din Dâmbovița. Tânărul care a decedat în stațiunea Saturn din Constanța avea numai 23 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img