News Flash:

Ministerul Agriculturii: Primul transfer de embrioni la bovine, realizat cu succes în Romania

4 Mai 2018
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
petre daea romania este rupta din punct de vedere agricol drumul corect este zootehnizarea tarii

Specialiştii de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu din judeţul Iaşi au realizat, în premieră, primul transfer de embrioni ''în vitro'' la bovine în cadrul laboratorului propriu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmis vineri AGERPRES.

"Pentru prima dată în România, specialiştii de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu din judeţul Iaşi au realizat primul transfer de embrioni 'in vitro' la bovine (rata de reuşită fiind de 33%), în cadrul laboratorului de la staţiune, care deţine echipamente de ultimă generaţie şi o biotehnologie reproductivă la nivel mondial", se notează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în România au mai fost încercări de introducere a acestei metode de reproducţie în anul 2001, când o echipă de cercetători din SUA a aplicat această tehnică într-o fermă din judeţul Prahova unde au fost implantaţi 21 de embrioni pe 21 de viţele, rata de reuşită fiind doar de 5%.

Creşterea procentului de reuşită la 33% se datorează în mare măsură investiţiilor realizate în ultima perioadă în cadrul staţiunii care au permis o mai bună înţelegere a fenomenului de cercetare, echipei de specialişti condusă de conferenţiar doctor inginer Şteofil Creangă, dar şi politicilor implementate în domeniul zootehniei, precizează ministerul de resort.

Această metodă de cercetare se mai aplică, în acest moment, şi la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru creşterea bovinelor Arad, iar transferul de embrioni la bovine reprezintă metoda cea mai rapidă de transmitere a progresului genetic şi de scurtare a intervalului între generaţii. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0940 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035780 (s)