vineri, 29 martie, 2024

Ministerul Educatiei trece la amenintari la adresa profesorilor: “Nu m-ar mira ca in curand sa creeze si o Militie a ministerului”

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Educatiei a transmis circulare in toate judetele din tara in care ii ameninta cu „sesizarea organelor de stat” pe profesorii care folosesc la clasa materiale auxiliare neacreditate.

Vicepresedintele PNL Laurentiu Leoreanu a cerut demisia din functie a ministrului Educatiei, Liviu Pop, pe care il acuza ca ameninta profesorii care doresc sa munceasca mai mult pentru elevii lor.

“Ministerul Educatiei ii ameninta pe profesorii care doresc sa munceasca mai mult pentru elevii lor. Intr-o circulara transmisa peste tot in tara, care a creat o revolta fara precedent in randul corpului profesoral si pe care o pun la dispozitia presei, ministerul Educatiei interzice profesorilor sa foloseasca materialele auxiliare la clase, ba chiar ii ameninta pe profesorii care fac acest lucru cu „sesizarea organelor de stat”. 

„Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea si autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de Ministerul Educatiei Nationale”, precizeaza aceasta. Circulara se incheie apoteotic: „Precizam ca, in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”. 

Nu m-ar mira ca in curand ministrul Liviu Pop sa creeze si o Militie a ministerului Educatiei, menita sa ii sanctioneze si sa-i excluda din invatamant pe profesorii care nu respecta intocmai regulile impuse de PSD. Gestul este un „ceausism” fara precedent, iar Liviu Pop trebuie sa demisioneze imediat din functie sau sa fie demis de premierul Mihai Tudose. Fara culegeri, compendii si alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii invatamant de calitate? Am fost o viata profesor de matematica, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasa in procesul de invatamant. Inteleg ca scopul PSD este uniformizarea gandirii tinerilor pentru a-i transforma in masa de manevra, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fara a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educatiei este un „ceausism” fara precedent “, precizeaza deputatul Leoreanu intr-un comunicat remis stiripesurse.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img