joi, 25 aprilie, 2024

Ministerul Muncii anunta SCHIMBARI IMPORTANTE pentru viitorii pensionari ai tarii

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Muncii a propus prelungirea cu sase luni a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanta de urgenta supus, incepand de luni, dezbaterii publice, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a ministerului.

„Persoanele care nu au acumulat suficienti ani de vechime pentru a primi pensie de la stat isi vor putea plati in continuare asigurarile sociale pentru anii in care nu au cotizat. Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a propus prelungirea cu inca 6 luni, pana la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanta de urgenta supus, incepand de astazi (luni n.r.), dezbaterii publice”, se spune in postarea ministrului.
Ministerul Muncii precizeaza ca masura a fost luata in urma numeroaselor solicitari venite din partea unor cetateni romani din tara si strainatate care vor sa incheie asigurari la sistemul public de pensii, avand in vedere ca perioada stabilita initial expira luna aceasta, pe 27 aprilie. Ministerul mentioneaza ca pana la data de 10 martie 2017 au fost incheiate 11.152 contracte de asigurare sociala, pentru care s-au achitat contributii de asigurari sociale in valoare totala de 59,05 milioane lei, asa cum reiese din evidentele Casei Nationale de Pensii Publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img