vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Adrian Tutuianu a anuntat ca Romania va plati in noiembrie prima rata pentru rachetele Patriot

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a precizat, miercuri, ca Romania isi canalizeaza energiile pentru achizitia sistemului de rachete Patriot, el mentionand ca in acest sens se va incheia un acord intre guvernele Romaniei si SUA, iar in noiembrie se va face prima plata.

„Avem aprobarea Departamentului de Stat, suntem intr-o faza intermediara. Este nevoie de aprobarea Congresului SUA. Este nevoie ca echipele tehnice sa detalieze exact ce se cumpara. Va fi un acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul SUA. Vom promova o lege speciala in Parlament pentru achizitia acestui sistem si apreciem ca daca lucrurile merg asa cum sunt planificate undeva la sfarsitul lunii octombrie sa putem sa avem un rezultat final pe care sa-l comunicam opiniei publice. Legat de buget, estimam ca am putea in luna noiembrie sa facem o plata in contul acestei achizitii necesare inzestrarii militare”, a anuntat Tutuianu.
El a spus ca Romania nu are in vedere o alta oferta si ca isi canalizeaza energiile pentru achizitia sistemului de rachete Patriot.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img