vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: ‘Continuăm să sprijinim fermierii români să producă alimente pentru noi toţi’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a declarat miercuri că va continua să sprijine fermierii români să producă alimente "pentru noi toţi", în contextul crizelor succesive care le-au perturbat activitatea în ultimii ani, după ce Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat privind acordarea de microgranturi şi granturi în domeniul agroalimentar.

"Continuăm să sprijinim fermierii români să producă alimente pentru noi toţi, în contextul crizelor succesive care le-au perturbat activitatea în ultimii ani. Le mulţumesc colegilor din guvern şi mă bucur că am reuşit să direcţionăm 300 de milioane de euro pentru capitalizarea fermelor şi unităţilor de producţie, bani europeni care iniţial erau prevăzuţi în Programul Operaţional Competitivitate. Ne vom asigura că fondurile vor ajunge cât mai curând la beneficiari, astfel încât aceştia să continue să asigure hrana populaţiei. Voi depune în continuare toate eforturile pentru a direcţiona spre agricultura şi industria alimentară românească fonduri din toate sursele disponibile, inclusiv cele care sunt alocate altor domenii, dar riscă să nu fie utilizate", a precizat Adrian Chesnoiu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Comisia Europeană a aprobat miercuri schema de ajutor de stat, în valoare totală de 300 de milioane de euro, introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img