vineri, 29 martie, 2024

Ministrul britanic al Apărării: ‘Marea Britanie trebuie să continue să investească în apărare în faţa ameninţărilor Rusiei, Chinei şi a altor ţări’

Distribuie:

Publicat:

Marea Britanie trebuie să continue investiţiile în apărare pentru a combate ameninţările venite nu numai din partea Rusiei, ci şi a Chinei şi a altor ţări, a declarat marţi ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, relatează Reuters.

Declaraţiile sale au fost susţinute de şeful Statului Major General al armatei britanice, Patrick Sanders, care a avertizat că Rusia va reprezenta probabil o ameninţare şi mai mare pentru securitatea europeană după războiul în Ucraina decât a fost înainte.

Marea Britanie este un susţinător important al Ucrainei după declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie, iar premierul Boris Johnson, care se confruntă cu critici pe plan intern în legătură cu o serie de probleme, a călătorit de două ori la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Întotdeauna am spus că pe măsură ce ameninţarea se schimbă, la fel trebuie să se schimbe şi finanţarea", a declarat Ben Wallace într-un discurs rostit la Royal United Services Institute, un think tank pe probleme de apărare şi securitate, potrivit Agerpres.ro.

"Rusia nu este singura problemă: o Chină puternică gata să conteste sistemul bazat pe reguli şi democraţie, terorismul care câştigă teren în Africa, ambiţiile nucleare iraniene nerezolvate până în prezent, ameninţarea creşte… şi investiţiile trebuie să continue şi ele să crească", a mai spus ministrul britanic.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img