vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul bulgar de Interne iese la rupere pe tema Schengen: ‘Cetățeni italieni și polonezi fac contrabandă cu migranți’

Distribuie:

Publicat:

„Există chiar și cetățeni italieni și polonezi printre cei care fac contrabandă cu migranți, ceea ce este uimitor", a spus ministrul bulgar de Interne, Ivan Demerciev, relatează presa bulgară.

"Numărul europenilor care introduc ilegal migranți pe teritoriul Bulgar este în creștere", a mai spus Demerciev, într-un discurs în fața Parlamentului Bulgariei.

Potrivit spuselor ministrului, doar mai puțin de 5 la sută din acuzații sunt efectiv urmărite penal. Cele mai frecvente pedepse aplicate sunt probațiunea și amenzile. De la începutul anului 2022,s-au făcut 2 600 de încercări de a trece frontiera cu Bulgaria, transmite oficialul bulgar. Potrivit lui Ivan Demerciev, acest lucru se datorează sancțiunilor scăzute și faptului că nu toate activitățile desfășurate în această direcție sunt incriminate. Cu toate acestea, modificările aduse legii au fost propuse acum în această direcție.

Declarațiile oficialului bulgar vin în contextul în care șansele Bulgariei să fie primită în Schengen par tot mai mici.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marţi, la Tirana, cu ocazia unui summit între Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, potrivit agenţiei bulgare de presă Novinite, relatează Agerpres.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img