vineri, 29 martie, 2024

Ministrul de externe german promite Uniunii Africane că ţara sa ”nu va uita de Africa”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de externe german Heiko Maas a promis joi Uniunii Africane (UA) că ţara sa nu va neglija Africa, în pofida numeroaselor alte crize din întreaga lume, relatează dpa.

"Chiar dacă suntem în prezent implicaţi intens în problemele din Orientul Mijlociu, guvernul german nu va uita de Africa", a declarat Heiko Mass în timpul unei vizite la UA în capitala Etiopiei, Addis Abeba.

Şeful diplomaţiei germane a dat asigurări celor 55 de state membre ale UA că Berlinul rămâne angajat pe calea extinderii cooperării, în special în domeniul securităţii şi al economiei.

Aceasta este prima călătorie a ministrului de externe german Heiko Maas în Africa, la şapte săptămâni după ce a preluat mandatul, înainte de vizitele planificate în Asia, America de Sud şi Australia.

Maas a fost deja în vizită în Europa, America de Nord şi Orientul Mijlociu.

Şeful diplomaţiei germane urmează să viziteze joi după-amiază fosta colonie germană Tanzania, unde intenţionează să discute despre libertatea politică şi economică, precum şi despre statul de drept.

La o sută de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, Mass urmează să participe la o ceremonie în memoria victimelor africane ale războiului, "care sunt de prea multe ori uitate în Europa".

Soldaţi din Tanzania, numită anterior Africa de Est Germană, au luptat în rândurile armatei germane împotriva trupelor britanice, belgiene şi portugheze. Mii de soldaţi africani au fost atunci ucişi.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img