vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul de Finanţe, Assen Vassilev: ‘Vocea Bulgariei s-a făcut auzită, contribuim semnificativ la deciziile UE’

Distribuie:

Publicat:

''În ultimele luni, am observat că vocea Bulgariei s-a făcut auzită. Am adus o contribuţie semnificativă la deciziile UE", a declarat marţi vicepremierul şi ministrul Finanţelor, Assen Vassilev, aflat la final de mandat, într-un discurs la deschiderea oficială a ediţiei de vară a Webit Impact Forum – un forum internaţional pentru inovaţii şi tehnologii.

Evenimentul are loc în Sofia Tech Park, în perioada 28 iunie – 1 iulie.

După cum a spus Vassilev, Bulgaria a devenit un catalizator pentru diferite procese din cadrul UE, inclusiv proceduri facilitate de admitere a refugiaţilor ucraineni în UE, asigurarea accesului la servicii bancare, sociale şi de sănătate şi la sistemul educaţional, potrivit Agerpres.ro.

"Asistăm la un rol foarte activ al ţării noastre în formarea şi definirea unora dintre schimbările legislative europene cheie legate de impozitare şi menite să reducă "povara" reglementărilor asupra companiilor", a spus el.

Potrivit lui Vassilev, perioada a fost plină atât de provocări neaşteptate, cât şi de paşi, schimbări şi inovaţii, care au fost benefice pentru economie. Scopul Bulgariei de a juca un rol semnificativ în UE şi de a o face mai modernă a fost menţionat la ediţia anterioară a forumului, a menţionat el.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img