joi, 28 martie, 2024

Ministrul Economiei: ‘România şi Germania fac paşi concreţi pentru dezvoltarea de noi tehnologii şi capabilităţi în domeniul industriei de apărare’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit cu Jens Ploetner, consilier pe politică externă şi securitate al Cancelarului Republicii Federale Germania şi cu Excelenţa sa, Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, şi a transmis interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră. Am discutat astăzi cu domnul Jens Ploetner despre buna cooperare economică dintre R.F. Germania şi România şi am convenit să facem paşi concreţi pentru dezvoltarea investiţiilor comune în industria de apărare având în vedere provocările cu care ne confruntăm de la începutul războiului în Ucraina. Pentru a duce la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus în privinţa revitalizării industriei de apărare avem nevoie de investiţii. Astfel, am convenit să facem cât mai rapid paşii necesari şi concreţi în acest sens. Ministerul pe care îl conduc va continuă procesul de revitalizare a acestui sector, iar partenerii noştri externi deja văd asta” a declarat ministrul Florin Spătaru, potrivit News.ro.

Potrivit oficialilor ministerului, în contextul geopolitic actual şi a ultimelor evoluţii din regiune, având în vedere conflictul armat de la graniţele ţării noastre, România, prin Ministerul Economiei, şi-a manifestat interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img