sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ministrul Educatiei, anunt despre salariile profesorilor

Distribuie:

Publicat:

Sorin Campeanu a declarat ca “Fiecare sector are propria importanta si nu as face o ierarhizare intre sectoare, n-as spune ca este mai importanta sanatatea decat educatia sau ca nu este important sectorul administratiei sau politia. Deci fiecare are un rol bine definit in societate. In acelasi timp, a fost asumat ca educatia si sanatatea sunt prioritare, inclusiv din perspectiva cresterilor financiare si sunt convins ca vom avea, in educatie si in sanatate, aceleasi cresteri salariale”

“O etapizare a cresterii salariilor este absolut normala si necesara. Ea a fost agreata si in cadrul acordului si la nivelul legii salarizarii, este o crestere progresiva in functie de disponibilitatea si evolutia economiei pe parcursul unei perioade de timp. Avem mai multe scenarii si vom alege acele variante care pot  fi puse in aplicare dupa ce vom vedea evolutia proiectului salarizarii in sistemul bugetar si Codul Fiscal aprobat si forma acestui cod”, a mai spus ministrul Educatiei.

Intrebat daca profesorii vor putea avea salarii mai mari chiar din acest an, Sorin Campeanu a raspuns: “Este una din variantele pe care le luam in calcul”.

Profesorii s-au revoltat si ameninta cu greva generala dupa ce medicii au primit 25% in plus la salarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img