joi, 28 martie, 2024

Ministrul Educatiei il spulbera pe ‘profu’ online’, Alexandru Cumpanasu: In calitate de parinte, ministru, profesor, nu pot tolera un astfel de comportament

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la Antena 3, că este intolerabilă activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, acolo unde în calitate de „profu' online” poartă discuții controversate cu elevii intrate în atenția Poliției.

„Cred ca jumatate din tara asta a colaborat cu el pana acum vreo 2-3 ani. Era primit de toti premierii, de toti ministrii, de Academia Romana si de toate institutiile statului. Pe masura ce a evoluat deloc in bine din perspectiva mea, s-a inregistrat o disociere masiva in care ma incadrez si eu. Ce vedem azi este trist si mai mult, ingrijorator. Un sistem de educatie numai de astfel de dezechilibre nu are nevoie (…)

Nu pot tolera si incuraja, nici in calitate de parinte, nici in calitate de profesor, nici in calitate de ministru, aceasta modalitate de abordare, aceste lovituri care introduc dezechilibre mai periculoase ca oricand in sistemul de invatamant (…)

Nu pot accepta și nu pot tolera un astfel de comportament care exploateaza niste problemele reale, probemele de la care pleaca sunt reale, nemultumiri ale parintilor ci copiiilor legate de invatamantul online, rezolvarea lor insa nu se face asa ci intr-o manierea responsabila la antipod fata de aceasta maniera de abordare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat despre Alexandru Cumpănașu la Antena 3.

Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, conform unor surse din anchetă. Verificările se fac pentru a vedea dacă este sau nu cazul de o anchetă deschisă, au spus sursele citate. Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Pe contul de TikTok profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentați ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img