vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Educatiei Nationale : ” Acolo ce constat? Ca in comuna nu stiu care din judetul Vaslui s-a rasturnat un microbuz …. “

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, a declarat, vineri, ca probleme de zi cu zi denota faptul ca sistemul educational romanesc nu are o infrastructura corespunzatoare. scrie agerpres.ro

 “In fiecare dimineata citesc revista presei. Acolo ce constat? Ca in comuna nu stiu care din judetul Vaslui s-a rasturnat un microbuz cu elevi (…) ca a cazut tavanul, asa cum vedeti la scoala respectiva (nr. 141 din Bucuresti n.r.) si incerc sa rezolv in mod operativ de la nivelul ministerului aceste lucruri, care foarte multe tin de administratia publica locala (…) iata, acestea sunt probleme de de zi cu zi, care denota faptul ca suntem intr-un sistem educational ce nu are o infrastructura, in primul rand o infrastructura corespunzatoare (…) nu avem profesorii pregatiti care sa sustina un sistem de invatamant”, a spus Pavel Nastase, la o conferinta nationala in domeniul Educatiei.

El a spus ca isi propune sa aduca sistemul de invatamant din Romania intr-o stare de normalitate.

“Ceea ce imi propun este ca impreuna cu dumneavoastra sa aducem sistemul de invatamant din Romania intr-o stare de normalitate. Sunt convins ca exista mai mult ca oricand in zilele noastre un interes enorm din partea societatii civile, zonei de business, din partea tuturor oamenilor din Romania sa facem ceva, sa contribuim cu ceva”, le-a spus ministrul Educatiei participantilor la conferinta nationala.

El este de parere ca, pentru a se schimba sistemul de invatamant, trebuie sa sufere transformari in primul rand reprezentantii lui.

“Ca sa schimbam sistemul — si eu sunt convins ca toata lumea isi doreste acest lucru — trebuie sa ne schimbam in primul rand noi si cand spun lucrul acesta ma refer la noi, incepand de la ministrul Educatiei, pana la portarul de scoala din comuna nu stiu care”, a declarat Pavel Nastase.

El crede ca anul acesta prioritatea zero este invatamantul preuniversitar.

“As vrea ca pentru anul scolar 2018 — 2019 sa scoatem simultan manualele pentru gimnaziu, adica cele care au ramas, a VI-a — a VIII-a, deci simultan, in anul 2019 — 2020 sa scoatem simultan manualele pentru liceu, astfel incat in 2020 sa terminam cu acest proces de innoire a manualelor”, a spus Pavel Nastase.

El a mentionat ca acorda o mare importanta recapatarii demnitatii profesorilor.

“Tin foarte mult la a se recapata aceasta demnitate a profesorilor. Aici trebuie sa lucram la componenta de calitate (…) cred ca lumea e saturata de prezentari in Power Point si de tot felul de alte minuni de felul acesta. Trebuie sa orientam aceasta pregatire pe fiecare disciplina in parte”, a spus ministrul Educatiei.

In opinia sa, sistemul educational romanesc are potential.

“Sunt convins ca avem potential, avem resurse necesare, si cand spun lucrul acesta ma refer atat la corpul profesoral — nu sunt toti asa cum apar in presa anumite cazuri — dar si la copiii nostri, la elevi si studenti care au potential, avem varfuri in anumite domenii, dar noi trebuie sa ajungem sa crestem numarul acestora si sa ne ocupam nu numai de cei cu dizabilitati, dar in special si de cei cu rezultate foarte bune”, a adaugat Pavel Nastase.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img