joi, 28 martie, 2024

Ministrul Educatiei propune noi schimbari: Elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara. Elevul merge la scoala sa invete, nu sa stea de paza

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat vineri ca isi propune ca, din septembrie, notiunea elevului de serviciu pe scoala sa dispara, iar de accesul in unitatea de invatamant sa se ocupe un cadru didactic auxiliar, mai ales ca este posibil ca unele primarii sa nu mai finanteze asigurarea pazei.

“Va marturisesc ca nu sunt sustinator al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara, ca notiune. Pentru ca scoatem un elev din timpul actului de educatie ca sa faca intrare-iesire. Cred ca putem gasi la nivelul unitatilor de invatamant cadre didactice auxiliare care sa stea la poarta si sa faca evidenta elevilor, nu sa stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expusi daca nu avem paza in scoala. Eu cred ca la inceputul anului scolar vom putea sa eliminam notiunea de elev de serviciu pe scoala. Elevul e trimis la scoala sa faca ore, exista suficient personal care poate sa se ocupe de accesul in scoala”, a declarat Liviu Pop in cadrul festivitatii de absolvire a promotiei 2017 a Academiei Fortelor Tereste din Sibiu, scrie Mediafax.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img