vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Finanțelor, semnal pentru decidenți și mediul privat: ‘O să avem o creştere economică. Prognozele ne spun 1,8%!’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă că prognozele arată o creştere de 1,8% a economiei României anul viitor. ”O să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu cred că o să depăşim aceste prognoze. Nu o să fie expansiune, dar nu o să fie nici contracţie economică sau altceva, mai jos de 1,8”, consideră ministrul.

”Toate prognozele nu arată o contracţie a economiei, ci arată o încetinire a vitezei de creştere sau o reducere a creşterii economice, ca să spun aşa. (…) Eu am spus: am semnalul de încetinire pe trimestrul trei, sigur îl voi avea şi în trimestrul patru. Pentru asta, tot Guvernul trebuie să lucreze la măsuri de restartare a economiei. (…) Ăsta este semnalul cel mai important pentru cei care decid, dar şi pentru corporaţii”, a afirmat Adrian Câciu, miercuri seară, la Digi 24, relatează News.ro.

Ministrul a estimat că România nu va înregistra, anu viitor, o scădere economică, el fiind de părere că va fi o creştere economică ”nu mai jos” de 1,8%.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img