vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Finantelor, ANUNT DE ULTIMA ORA pentru cei care au depus deja Formularul 600

Distribuie:

Publicat:

inistrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca va gasi o solutie pentru persoanele care au depus deja Formularul 600 la ANAF, astfel incat acestea sa nu se mai intoarca la Fisc pentru a completa alte documente.

Teodorovici a amintit joi, la Tulcea, in timpul unei conferinte de presa, ca premierul Viorica Dancila a decis miercuri amanarea depunerii Formularului 600 pana pe data de 15 aprilie si a mentionat ca pana la acest termen contribuabilii nu trebuie sa mai depuna formularul, chiar daca acest lucru nu este mentionat in actul normativ.

"Cei care vor sa o faca (sa depuna formularul, n.red.) pot sa o faca, dar cat timp noi spunem ca vom gasi o solutie fata de ce se intampla astazi, adica va fi o forma mult simplificata a acestui formular, atunci oamenii nu au de ce sa mearga la Fisc. Mai mult, pentru cei care au depus acest formular vom gasi o solutie pentru ca lucrurile sa nu se repete, sa nu fie nevoiti sa depuna din nou formulare", a precizat ministrul Teodorovici.

El a mai spus ca persoanele care nu au depus Formularul 600 la Fisc nu-si vor pierde calitatea de asigurat in urmatoarele luni. "Vom gasi formula legala, tehnic cat mai simpla, pentru ca lucrurile sa fie fara niciun fel de probleme", a afirmat ministrul Finantelor Publice.

Teodorovici s-a intalnit joi la Tulcea cu primari din judet, autoritati locale si judetene, reprezentanti ai institutiilor din subordinea Ministerului Finantelor Publice care i-au prezentat problemele cu care se confrunta.

In timpul conferintei de presa, oficialul guvernamental si-a exprimat sustinerea fata de proiectele prioritare pentru judetul Tulcea, respectiv podul peste Dunare intre Tulcea si Braila, drumul expres Braila-Tulcea-Constanta, refacerea parcului auto al societatii Transport Public SA, distrus in proportie de peste 50% luna trecuta intr-un incendiu, precum si fata de dorintele primarilor de a continua proiectele incepute in anii trecuti.

"Unele comunitati locale au invocat ca anumite fonduri nu se vor regasi incepand din acest an in bugetele proprii. Pentru a nu avea probleme in implementarea proiectelor aflate in derulare, vom gandi la Ministerul Finantelor un mecanism pentru a le da siguranta, baza legala, sa continue, urmand ca la rectificarea bugetara sa fie asigurate cel putin sumele date in 2017", a mai spus ministrul Teodorovici.

Prezent la conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, a amintit ca bugetul institutiei pe care o conduce este unul dintre cele mai mici din ultimii ani si ca judetul are nevoie de sprijin pentru concretizarea proiectului privind amenajarea podului peste Dunare intre Tulcea si Braila.

"Referitor la pod sunt doua componente importante pe care va rog sa le sustineti la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, sa grabeasca procedura de expropriere pe suprafata afectata de pod si descarcarea arheologica. Sunt doua elemente care trebuie facute acum, pe perioada de proiectare", a declarat presedintele CJ Tulcea. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img