joi, 28 martie, 2024

Ministrul Finantelor: Vom avea, cat de curand, o schimbare a modului in care romanii platesc acest ROBOR

Distribuie:

Publicat:

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a susținut, duminică seara, că indicele ROBOR, așa cum este folosit la credite va fi schimbat, în următoarea perioadă, fără să dea detalii la ce se referă, ci doar că va fi un mecanism transparent pentru oameni, nu transparent pentru bancheri.

„Sunt convins, vom avea, cât de curând, o schimbare radicală a modului în care românii plătesc acest ROBOR, să spunem”, a declarat, dumincă seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3 preluat de mediafax.

Ministrul Finanțelor a completat că se poate orice, într-o țară care are oameni care vor să schimbe ceva.

„Susțin în continuare, și nu voi renunța la chestiunea aceasta: de a avea un mecanism care să fie transparent așa cum îl înțeleg oamenii simpli, nu transparent pentru bancheri, că aia nu înseamnă transparență, aceia este lumea lor, lumea bacherilor, de care noi toți am fost ținuți departe, așa, acela era un glob de cristal de care nimeni nu avea voie să se atingă”, a mai afirmat Teodorovici.

La începutul lunii februarie, ministrul Finanțelor din România a fost ales în funcția de vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de ministrul Finanțelor din Lituania. Noul președinte ales al Consiliului Guvernatorilor BERD va fi ministrul Finanțelor din Spania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img