joi, 28 martie, 2024

Ministrul german al Economiei vrea sa impiedice preluarile ostile ale unor mari companii din Germania

Distribuie:

Publicat:

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, vrea să împiedice preluările ostile ale unor mari companii din Germania prin înfiinţarea unui fond special de investiţii, care să preia participaţii la companiile germane, transmite DPA, potrivit agerpres.ro.

Cu prilejul prezentării unei noi strategii naţionale industriale, Peter Altmaier a subliniat că supravieţuirea unor companii precum Thyssenkrupp, Siemens, Deutsche Bank şi constructorii auto germani este în interesul naţional.

"În cazurile foarte importante, statul ar trebui să acţioneze prin preluarea, pentru o perioadă limitată de timp, a unor participaţii la companii. Nu pentru a le naţionaliza şi gestiona pe termen lung ci pentru a împiedica vânzarea unor tehnologii cheie", a spus Altmaier.

Cu propria sa strategie 'Made in China 2025', Beijingul promovează dezvoltarea internă a unor tehnologii de vârf precum automobilele electrice. În acelaşi timp însă, China a cumpărat know-how de peste hotare prin achiziţionarea unor firme precum producătorul german de roboţi Kuka.

Peter Altmaier a explicat că, în contextul concurenţei dintre Asia, SUA şi Europa, este nevoie de înfiinţarea unor "campioni naţionali şi europeni" precum şi de creşterea competitivităţii firmelor din sectoare tehnologice cheie. De asemenea, Altmaier a spus că noua strategie industrială îşi propune să menţină şi să construiască pe prosperitatea pe care Germania a generat-o în ultimii 70 de ani. "Aceasta este o chestiune fundamentală pentru politica germană, nu este doar o chestiune de economie ci mai degrabă o chestiune de mare importanţă pentru coeziunea ţării şi legitimitatea sistemului democratic", a spus Peter Altmaier.

Urmează acum ca noua strategie industrială prezentată de Peter Altmaier să fie discutată cu politicieni, companii, asociaţii şi sindicate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img