joi, 18 aprilie, 2024

Ministrul sirian de Externe: Administratia SUA ‘minte’ in legatura cu retragerea trupelor din Siria

Distribuie:

Publicat:

Administraţia Donald Trump "minte" permament în legătură cu retragerea efectivelor militare din Siria, a afirmat joi ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem, citat de site-ul agenţiei Associated Press, potrivit Mediafax.

Administraţia SUA "minte" în legătură cu retragerea trupelor, a afirmat Walid al-Moallem.

Şeful diplomaţiei de la Damasc a apreciat că decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan contribuie doar la izolarea Statelor Unite pe plan internaţional, "inclusiv faţă de propriii aliaţi".

Walid Al-Moallem s-a întâlnit joi, la Damasc, cu ministrul de Externe din Venezuela, Jorge Arreaza, care a lăudat victoria Siriei împotriva "terorismului" în conflictul din ultimii opt ani.

Statele Unite vor menţine 400 de militari în Siria pe termen nedeterminat, 200 urmând să fie staţionaţi în apropierea frontierei cu Israelul, a anunţat recent preşedintele Donald Trump. Liderul de la Casa Albă îşi atrăsese critici dure după ce iniţial anunţase retragerea trupelor americane din Siria şi reducerea efectivelor militare din Afganistan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img