vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Transporturilor: ‘Am aprobat astăzi în şedinţa de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila, danele 26 şi 27, o investiţie în valoare de 126,824 milioane de lei.

"Am aprobat astăzi în şedinţa de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila (danele 26 şi 27). Pentru derularea acestui proiect a fost realizat un studiu de fezabilitate din care a rezultat că sunt necesare următoarele lucrări: construcţia unor cheuri verticale tip estacadă, cu o lungime totală de 350 metri liniari pentru danele 26 şi 27, reabilitarea drumului de utilitate publică 4, care asigură accesul la aceste dane, dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de curent electric, iluminatului pe dane şi pe drumurile de utilitate publică, alimentarea cu apă potabilă a navelor şi a consumatorilor portuari, reţelelor de canalizare pluvială", a scris Grindeanu pe Facebook.

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei este 126,824 milioane lei (cu TVA), iar fondurile sunt alocate prin POIM 2014-2020 şi din surse proprii ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime – S.A. Galaţi. Durata de execuţie a proiectului este de 19 luni, potrivit Agerpres.ro.

Grindeanu a subliniat că în prezent sunt în derulare lucrări de modernizare a danelor 31-38, situate în incinta bazinului portuar (docuri), în valoare de 127,13 milioane lei.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img