vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii: ‘Au fost depuse 28 de oferte pentru construcţia celor patru Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că au fost depuse 28 de oferte pentru construcţia celor patru Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani, secţiune a Autostrăzii Moldovei finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Au fost depuse 28 de oferte pentru construcţia celor 4 Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (secţiune a Autostrăzii Moldovei – A7), cu o lungime totală de 82,44 km. Pentru Tronsonul 1 (4,60 km), Buzău – Vadu Paşii: 8 oferte au fost depuse de constructori din România, Italia, Turcia. Pentru Tronsonul 2 (30,8 km), Vadu Paşii-Râmnicu Sărat: 7 oferte au venit de la constructori din România, Turcia, Italia. Pentru Tronsonul 3 (36,1 km), Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni: 5 oferte primite de la constructori din România şi Turcia. Pentru Tronsonul 4 (10,94 km), Mândreşti Munteni- Focşani Nord: 8 oferte sunt depuse de firme din România, Grecia, Italia şi Turcia", a scris pe Facebook Grindeanu.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni pentru Tronsoanele 1 şi 2 şi de 26 de luni pentru Tronsoanele 3 şi 4, potrivit Agerpres.ro.

"Construcţia celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani este finanţată prin PNRR, la o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA)", a mai precizat Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Autostrada Buzău – Focşani face parte din Coridorul 3 – Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) şi reprezintă o prioritate absolută la nivel naţional.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img