vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul ugandez al energiei consideră ‘deplasată’ o rezoluţie a Parlamentului European care critică un megaproiect realizat împreună cu grupul TotalEnergies

Distribuie:

Publicat:

Ministrul ugandez al energiei a calificat marţi drept "deplasată" o rezoluţie a Parlamentului European împotriva unui megaproiect de exploatare petrolieră prevăzut împreună cu grupul francez TotalEnergies, în care legislativul UE critică "încălcări ale drepturilor omului" faţă de opozanţi, relatează AFP.

TotalEnergies a anunţat în februarie un acord de investiţii de 10 miliarde de dolari împreună cu Uganda, Tanzania şi gigantul petrolier chinez CNOOC pentru un megaproiect petrolier care prevede în special construcţia unui oleoduct de peste 1.400 km care să lege zăcămintele din Lacul Albert, în vestul Ugandei, de coasta Tanzaniei, potrivit Agerpres.

Într-o rezoluţie neconstrângătoare, Parlamentul European s-a declarat "extrem de preocupat de încălcările drepturile omului" comise în cele două ţări, menţionând "arestări, acte de intimidare şi hărţuire judiciară împotriva apărătorilor drepturilor omului şi organizaţiilor neguvernamentale".

Intervenţia Parlamentului European este "deplasată", a declarat pentru AFP Ruth Nankabirwa, ministrul ugandez al energiei, pe marginea Green Energy Africa Summit de la Capetown, în Africa de Sud, afirmând că autorităţile de la Kampala au fost luate "prin surprindere".

"Suntem cu toţii parteneri în lupta împotriva încălzirii climatice. Dacă nu ne considerăm parteneri, nu vom câştiga acest război", a adăugat Ruth Nankabirwa.

Continuarea pe stiriepesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img