joi, 18 aprilie, 2024

MINUNE ! 4000 de scoli si-au amintit peste noapte ca au aviz PSI

Distribuie:

Publicat:

Premierul interimar Sorin Cimpeanu a declarat duminica seara ca, dupa anuntul sau prin care sustinea ca doar 7% din scoli au avize de protectie impotriva incendiilor, alte 4.000 de scoli “si-au adus aminte” ca detin un astfel de aviz.

“In momentul cand am anuntat ca 7 % dintre cele 18.799 de scoli (…), in valoare absoluta 2.895 de scoli, au autorizatie PSI si restul nu au, stiti ce s-a intamplat? La nivelul Inspectoratelor Scolare, in colaborare cu administratia locala – pentru ca scolile sunt in sarcina administratiilor locale -, a fost o mobilizare exemplara de a cauta acele avize PSI si au reusit sa gaseasca: de la 2.895 s-au inregistrat in baza de date pana la 6.866. Inca aproape 4.000 de scoli si-au adus aminte ca au avize”, a afirmat Cimpeanu, care este si ministru al Educatiei, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca responsabilii din educatie au incercat sa il convinga ca “9.000 de cladiri din unitati de invatamant nu au nevoie de aviz PSI”.

“Este foarte straniu. Au o interpretare a unor acte normative (…) prin care vor sa demonstreze ca nu este necesara obtinerea acestui aviz. Si tocmai de aceea se afla pe agenda preocuparilor, prioritar, poate chiar in sedinta normala de guvern de miercuri, vom vedea care este coerenta legislativa in acest domeniu. Am luat exemplul scolilor, dar nu este vorba numai de scoli, este vorba si de spitale. (…) Vom face o analiza completa de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU si Inspectoratul de Stat in Constructii. Dar asta numai dupa ce vom analiza coerenta cadrului legislativ”, a mai spus premierul interimar.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img