vineri, 19 aprilie, 2024

Mircea Dinescu primeste o LOVITURA DURA! Cum ii merg afacerile cunoscutului scriitor

Distribuie:

Publicat:

Poetul Mircea Dinescu este proprietarul unui conac plasat pe malul Dunarii, in comuna doljeana Cetate, al carui nume este “Port Cultural Cetate”. Conacul, unde Dinescu a organizat mai multe evenimente culturale, are o crama unde se servesc vinurile facute pe podgoriile poetului, dar si un restaurant si camere pentru dormit. Din pacate pentru Dinescu, afacerea nu ii aduce si satisfactii financiare. Astfel, din 2009 si pana in 2015, firma prin care isi desfasoara activitatea “Port Cetate” a avut o pierdere totala de aproximativ 1,5 milioane de lei, adica 330.000 de euro.

Ultimele rezultate de la RegistrulComertului sunt si mai proaste, in 2016 inregistrandu-se un deficit record, de 443.529 de lei, adica de 100.000 de euro. In total, firma poetului i-a adus acestuia pierderi de aproximativ 430.000 de euro, potrivit KanalD.
In localitatea Cetate, vecina cu Bulgaria si la doar cativa kilometri de granita sarbeasca, se spune ca cocosii canta in trei limbi – sarba, bulgara si romana. Asa ca ideea unui port cultural multinational s-a potrivit ca o manusa. Cuptoarele pentru ars ceramica sint concurate de cuptoarele in care se frig berbecii de la ferma poetului cazut in doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor straini invitati la colocvii sint stinse cu vinuri nobile din productia proprie. Pastrind proportiile, dupa negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Asa ca nu va sfiiti si calcati-i pragul casei“, declara Dinescu despre conacul sau. Din pacate pentru Dinescu, afacerea nu ii aduce si satisfactii financiare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img