vineri, 19 aprilie, 2024

Mircea Sandu primeste lovitura de gratie. Ce au decis magistratii

Distribuie:

Publicat:

Lovitura dura a magistratilor pentru Mircea Sandu. Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererile depuse de fostul presedinte al FRF Mircea Sandu si sotia sa, Elisabeta Sandu, de ridicare a sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din averea familiei, in dosarul in care cei doi sunt cercetati pentru ca ar fi primit mita de la o casa de avocatura, potrivit AGERPRES.

Pe 20 iunie, DNA a anuntat ca Mircea Sandu si Elisabeta Sandu sunt urmariti penal pentru luare de mita si spalare de bani, respectiv complicitate la aceste infractiuni, dupa ce ar fi primit 724.000 lei de la reprezentantii unei societati de avocatura pentru incheierea unor contracte. 

Procurorii au pus atunci sechestru pe o parte din averea sotilor Sandu, iar cei doi au contestat masura la Curtea de Apel Bucuresti, actiunea lor fiind insa respinsa ca nefondata. 

Potrivit DNA, Mircea Sandu, in calitate de presedinte FRF, in 2 octombrie 2009, cu intentie, a primit prin intermediul sotiei sale Elisabeta Sandu, cu titlul de mita, suma de 724.000 lei, de la reprezentantii unei societati de avocatura. 

“Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009”, sustin procurorii. 

DNA mai preciza ca, in perioada 22 septembrie 2008 – 2 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de bani incasate (in contul sotiei sale), creand, contrar realitatii, aparenta ca ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img