joi, 25 aprilie, 2024

Misiunile pompierilor în weekend

Distribuie:

Publicat:

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.

În ultimele două zile, misiunile acestora au vizat:

– stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Joiţa

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiază. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta în holul casei, unde ardeau aproximativ 2 mp de lemne.
Intervenţia pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat la timp, iar restul casei să nu fie afectat.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.

– stingerea unui incendiu izbucnit la un scuter

Evenimentul a avut loc sâmbătă seară, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Au ars bateria, şaua scuterului şi cabluri electrice.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să verificaţi instalaţia electrică, să nu faceţi improvizaţii şi să vă asiguraţi că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate.

– acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 23 de situaţii.

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img