joi, 25 aprilie, 2024

Mister in cazul mortii lui Octavian, unul dintre turistii gasiti morti in Muntii Fagarasi. In ce pozitie a fost gasit – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Pe pagina de Facebook "Salvamont Romania" au fost publicate o serie de imagini din timpul actiunii de gasire a celor trei turisti ieseni decedati in Muntii Fagaras. Aspectul care a starnit curiozitatea publicului ese fotografia in care apare Octavian Sandu Andries, tanarul de 18 ani. Multi si-au pus intrebari legate de pozitia trupului sau, avand in vedere ca se considera ca acesta ar fi fost luat de avalansa.

Reprezentantii "Salvamont Romania" au oferit raspunsuri la aceste intrebari, spunand ca sunt mai multi factor la mijloc care ar trebui sa fie luati in considerare.

"Cei de la IML vor constata cauza decesului iar cauza accidentului. Vom incerca sa o stabilim pe baza parerilor salvamontistilor prezenti la fata locului. Vremea nefavorabila, probleme de orientare, ratarea traseului si multe altele, chiar poate fi un cumul de factori", au precizat acestia.

Dupa cum se poate observa, trupul tanarului se afla la suprafata zapezii si nu pare sa fi fost asigurat cu corzi. De mentionat ca Octavian nu este la prima aventura montana de acest fel, iar in imaginile postate pe profilul sau de Facebook apare echipat corespunzator.

"Nu era asigurat in coarda? Nu vad coarda, ham, nimic. Mergeau neasigurati in coarda? Nu-mi vine sa cred!", a adaugat un internaut.

 

Cei trei turisti din Iasi, care au disparut de mai multe zile in munti dupa ce plecasera intr-o expeditie, au fost gasiti de catre salvatori. Din pacate, toate cele trei persoane au fost gasite decedate. Este vorba despre un tata, impreuna cu fiul lui si un prieten de familie, care au fost surprinsi de o avalansa in Muntii Fagaras.

In cursul zilei de ieri, s-a intervenit cu un elicopter pentru recuperarea celor trei cadavre. Daca trupul tatalui si cel al fiului au fost gasite in cursul zilei de marti, trupul celeilalte persoane a fost descoperit de salvatori ieri, in jurul pranzului. Salvatorii au demarat o ampla operatiune de cautare cu elicopterul, pe tot parcursul cautarilor sperand ca acestia vor fi gasiti in viata. Dupa aflarea vestii, femeia care si-a pierdut sotul si fiul a facut o postare cutremuratoare pe o retea de socializare.

"Dragi prieteni, dupa cum stiti, Octavian, Petru si T. au fost localizati din elicopter in cursul zilei de ieri. Astazi, trupurile lor vor fi recuperate de pe munte. Urmeaza apoi Procuratura, Medicina Legala etc. Vreau sa va multumesc pentru cuvinte si ganduri. Va simt foarte aproape. Sa va binecuvanteze Domnul cu iubire si prieteni ca voi", spune Amelia Sandu-Andries, sotia lui Petru si mama lui Octavian, intr-o postare pe Facebook.

Cel de-al treilea turist a fost observat de catre salvatori la o mica distanta fata de primul, localizat marti, dupa ce un elicopter a survolat deasupra Masivului Fagaras. Ieri, cand a inceput actiunea de recuperare a celor doua cadavre, a fost vazuta si cea de-a treia persoana. Echipa de salvamontisti si cea cu elicopterul au facut tot posibilul ca cele trei persoane sa fie aduse miercuri la baza muntelui. Salvatorii au avut parte de o interventie foarte dificila, avand in vedere ca cele trei persoane se aflau pe versanti diferiti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img