joi, 28 martie, 2024

Miting de amploare in Capitala. Sindicalistii din Sanatate au iesit in strada

Distribuie:

Publicat:

Sindicatul Sanitas organizeaza, joi, incepand cu ora 11.00, un miting in Piata Victoriei din Capitala, la care sunt asteptati 10.000 de oameni. Angajatii din sanatate sustin ca pe 11 mai vor iesi in strada intr-o greva generala, nemultumiti de scaderile salariale. Brigada Rutiera a Capitalei anunta ca, joi, in intervalul 10.00 -15.00, in Piata Victoriei, vor fi instituite restrictii temporare de circulatie.
"Sunt scaderi uriase. Unele merg de la 500 de lei pana la 1.100 de lei. Sunt schimbari uriase din cauza neincadrarii in acel 85%, multi nici nu pot atinge pragul de 55-85%. Toti le stiu pe toate, dar nimeni nu intelege nimic, iar vinovatii de serviciu sunt cei care lupta pentru oameni. (…) Atunci cand noi am cerut ca legea sa fie modificata, nu cum ne doream noi, ci cum trebuia sa fie la acel moment, nu a fost facuta. Cerem crestere salariala pentru toti colegii nostri din sistemul de sanatate. (…) Pacat de lege, ca am ajuns astazi sa spunem ca mai bine nu eram de acord cu aceasta crestere salariala. Este extrem de complexa si este un haos total", spunea Leonard Barascu, presedintele Sindicatului Sanitas, dupa luarea deciziei de organizare a protestelor.

Intrebat daca situatia se va schimba in cazul in care se va modifica regulamentul de sporuri, Barascu a raspuns: "Dupa parerea mea, nu schimbarea regulamentului de sporuri, care a fost facut impreuna cu noi si care este foarte bun, poate rezolva aceasta problema".

Acesta a precizat ca la mitigul programat pe 26 aprilie sunt asteptati peste 10.000 de angajati din sanatate sa iasa in strada.
In ultimele saptamani, sute de angajati ai spitalelor din toata tara au protestat fata de regulamentul sporurilor care a dus la scaderea veniturilor acestora.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustinea ca managenrii de spitale trebuie sa se "gospodareasca mai bine", astfel incat sa reuseasca sa suplimenteze sporurile din bugetele proprii.

Restrictii de circulatie

Politistii vor institui restrictii de circulatie, joi, incepand cu ora 09.00, pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, permitandu-se permanent circulatia pe Str. Arh. Ion Mincu, respectiv Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere, zona central – mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor, daca situatia o va impune.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe Str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Incepand cu joi, ora 09.00, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzesti si Bd. Lascar Catargiu.

Restrictiile se vor aplica pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 16.00, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Sindicatul Sanitas a anuntat ca pe data de 26 aprilie va fi un miting, urmand ca pe 7 mai sa aiba loc o greva de avertisment, iar pe 11 mai, angajatii din sanatate vor iesi in strada intr-o greva generala. Sindicalistii sustin ca sunt scaderi salariale in domeniu cuprinse intre 500 si 1.100 de lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img