joi, 25 aprilie, 2024

Mituri despre obezitate

Distribuie:

Publicat:

Deși obezitatea se numără printre principalele cauze de deces, există câteva mituri despre obezitate care nasc stigmate ce pot avea un impact asupra minții.

Numărul cazurilor de obezitate este în continuă creștere, iar contextul pandemic ne face să ne îngrijorăm și mai mult în privința statisticilor. Deși obezitatea se numără printre principalele cauze de deces, există câteva mituri despre obezitate care nasc stigmate ce pot avea un impact major asupra sănătății mentale.

Mituri despre obezitate

Pentru a reduce obezitatea, trebuie să mănânci mai puțin și să faci mai multă mișcare

În multe cazuri, consumul mai multor calorii față de cât ar avea nevoie organismul este o cauză directă a obezității. Deși dieta și exercițiile fizice sunt factori importanți, există și alții care joacă roluri importante în tratarea obezității, care pot fi considerați piedici. Aici putem aminti stresul psihologic, durerile cronice, anumite tratamente medicamentoase sau faptul că nu dormi suficient.

Stresul, de exemplu, poate crește riscul de obezitate. Mai mult, acesta afectează calitatea somnului, iar astfel se produce deprivarea de somn, un alt factor în dezvoltarea obezității.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img