sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Moarte nejustificata a unui bebelus la Spitalul din Barlad

Distribuie:

Publicat:

Clipe de cosmar pentru o familie din comuna vasluiana Fruntiseni care si-a pierdut bebelusul de doar patru luni.Totul a inceput in 15 martie cand, din pricina faptului ca nou-nascutul nu lua in greutate, mama a mers cu acesta la Spitalul “Elena Beldiman” din Barlad pentru a afla ce se intampla cu starea lui de sanatate.

Femeia spune ca bebelusul a fost preluat de medicul Tudorita Chetroes, care a justificat greutatea “anormala” a micutului din pricina laptelui de vaca cu care mama il hranea inca din prima luna. Cat timp a stat cu el in spital i s-a administrat tratament si comportamentul sau era normal. Mai apoi avea sa i se puna un alt diagnostic, de pneumonie acuta interstitiala si malnutritie severa, datorita greutatii de doar 3.6 kg.

Ingrijorarea mamei a venit din faptul ca, fiul sau s-a nascut cu 2.62 kg iar patru luni mai tarziu, cand greutatea s-a trebuia sa fie una aproape dubla, acesta avea cu doar un kilogram in plus.

Cinci zile mai tarziu de la internare, mama s-a prezentat la externarea micutului unde a aflat cu stupoare insa ca acesta a ….decedat.

Familia Vieru, avea sa afle cu stupoare ca micutul lor, despre care spun ca era vioi si isi revenise in cateva zile de internare, a decedat dar fara ca medicii sa stie de ce.

Bebelusul a fost supus necropsiei medico-legale miercuri, 23 martie, iar cauza decesului a fost ” pneumonie acuta interstitiala si malnutritie”, confirmand astfel diagnosticul de la internare.

Medicii o acuza pe mama pentru ca nu l-a supravegheat pe micut in dezvoltare si astfel
nu a putut lupta cu boala din moment ce era subnutrit.

De cealalta parte, femeia, mama a inca 8 copii, motiveaza ca le-a ars casa si ca situatia lor materiala este una precara dar nicidecum nu si-ar fi neglijat micutul.

Daca mama a fost iresponsabila sau nu, vor afla  reprezentantii Protectiei Copilului Vaslui dar si cei de la Politie care au demarat o ancheta.Tot ei vor stabili daca si ceilalti opt frati au fost sau sunt supusi vreo unui risc. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img