joi, 18 aprilie, 2024

Moduri de a folosi uleiul de argan in ritualul de ingrijire

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand vrem sa utilizam produse naturale pentru ingrijirea tenului, demachierea o putem realiza cu ajutorul uleiului de cocos, iar hidratarea pielii poate fi facuta cu ajutorul uleiului extras din seminte de struguri. Cu toate astea, nu inseamna ca stim totul despre uleiurile naturale.

De exemplu, uleiul de argan, care este renumit pentru imbunatatirea aspectului parului sau pentru curatarea tenului, poate fi de ajutor in mai multe aspecte care privesc ritualul de ingrijire. 

Ajuta la cresterea unui par puternic.  Uleiul de argan contine Omega 6, Omega 9 si acizi grasi care ajuta la cresterea unui par sanatos. De asemenea, este eficient in tratarea matretii din moment ce are proprietati antibacteriene si antifungice. Aplicat pe scalp, acesta hidrateaza si ajuta la stimularea circulatiei care accelereaza cresterea parului.

Sprancene mai groase. Sprancenele dese si groase inca sunt in tendinte. Pentru a le ajuta sa creasca in mod natural, aplica ulei de argan cu ajutorul unei pensule. Acesta va avea acelasi efect ca cel asupra parului.

Gene mai lungi. Uita de extensiile de gene. Aplica in fiecare seara uleiul de argan pe gene cu ajutorul unei perii ca cea de mascara. Dimineata, indeparteaza excesul de ulei cu ajutorul unui demachiant.

Hidratarea buzelor. Asa cum poate fi folosit pentru hidratarea scalpului, la fel de bine poate fi utilizat si pe buzele uscate. Aplica doar cateva picaturi dimineata si seara, iar buzele vor fi mai hidratate si catifelate.

Combate acneea. Poti adauga uleiul de argan pe lista solutiilor naturale care sa te ajute sa scapi de acne (chiar si de aceea provocata de stres sau o alimentatie nepotrivita). Foloseste dischete demachiante din bumbac pe care sa aplici cateva picaturi de ulei de argan si maseaza in locurile cu probleme. Lasa produsul sa actioneze peste noapte pentru a lupta impotriva bacteriilor si pentru a reduce roseata.

sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img